4 Şubat 2015 Çarşamba

Blogger Bloglarına En Üste Dön - Yukarı Çık - Başa Dön Eklentisi


  Bu yazımda sizlere küçük ama çok şirin ve faydalı bir eklentiyi paylaşacağım. Bu eklenti okuyucularınızın çok işine yarayacak ve onlara fayda sağlayacak bir eklentidir. Uzun bir yazınız var ve okuyucunuz çok altlara indi ve tekrar en üste dönmek istedi tam bir işkence o şeriti çek çek... veya yukarı tuşuna bas bas ama o arada bizim küçük dediğimiz olmasa da olur dediğimiz başa dön eklentisi devreye girecek sağ alttan eklentinin üstüne geldiğinde okurunuz en üste çık yazısı belirecek ve bu eklentinin butonuna tıkladığı zaman okurunuzun tüm ıstırapları son bulacak.



  Bu eklentiyi blogunuza eklediğinizde görüntüsü yandaki resimdeki gibi olacaktır ama tabi kide tamamen özelleştirilebilir bir eklenti. Yazımın devamında bu eklentiyi blogunuza nasıl ekleyeceğiniz vardır.



Blogger Blogları için Google'a Sitemap(Site Haritası) Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?


Sitemap Nedir?


Sitemap ile google'da görünümünüz
artar ve siteniz daha çok tıklanır.
  Bir internet sayfasının site trafiğinin büyük bir bölümü genellikle Google aracılığıyla sayfaya gelir. Bu yüzden sayfasının trafiğinin fazla olmasını isteyen site sahipleri Google ile iyi anlaşmalıdırlar. 

  Google ile iyi anlaşmanın bir yolunu paylaşacağım bugün sizlere. Bu yol Google'a sitemap(site haritası) göndermektir. Bu yolu Google önermektedir ve site haritası gönderdiğimiz taktirde blogumuz daha çabuk indekslenecektir Google tarafından yani yayınladığınız yazılarınız daha çabuk Google'da görünecek ve dolayısıyla siteniz daha çok tıklanacaktır.

  Bu yazımdan sonra artık blogunuzun sitemapını bulmayı ve göndermeyi öğreneceksiniz umarım bu yazım sizlere faydalı olur.

Blogger Blogunuzun Arama Sonuçlarında Yayınınızın Başlığı Önce Blogunuzun İsmi Sonra Gözüksün


  Google'dan bir arama yaptığınızda önce sizin aradığınızla daha ilgili olan siteye tıklarsınız ve o siteye girersiniz. Blogger'ın orijinal şablonlarında blog ismi önce gözükür arama sonuçlarında ve arayan kişi blogun isminden çok konuyla ilgileneceğinden sitenize girmez. Eğerki blogunuzun ismini sona alırsanız blogunuzun Google'daki sırası artacaktır ve daha fazla tıklanma alacaksınızdır.

  Bugünkü yazımda arama sonuçlarında nasıl blogunuzun ismini sona alacağınızı göstereceğim ve bu düzenlemeyi yapmasanız bile arama sonuçlarındaki konu başlığıyla blogunuz arasındaki işareti nasıl değiştireceğinizi göstereceğim. Bu düzenlemeyi yapmadan önce ve sonra nasıl görüneceğini alttaki resimlerden bakabilirsiniz.

Sizce hangisi daha hoş duruyor?