26 Eylül 2015 Cumartesi

Blogger Şeçilen Yazı Metin Alanı Rengi Değiştirme

Bu yazım blogunu diğer bloglardan farklı hissettirmek isteyen bloggerlara acayip faydalı gelecek bir yazı. Ben internette yazılar okurken genelde mouse ile seçim yapıp metini takip ederek okuyorum ve bence birçoğumuz da böyle yapmakta en azından kopyalama yaparken fareyle seçerek kopyalamakta içeriği. Hal böyleyken bu metin seçim alanın arka plan rengi bloglar için, siteler için önemli olmaktadır ve sayfasında renk uyumu olan bloglar daha elit bir izlenim verecektir ziyaretçilere. Bloglarda renk uyumunu arttırmak yazmış olduğum, önerdiğim, bir diğer yazım ise Blogger Standart Devamını Oku Bölümünü Değiştirme adlı yazımdır. Yazımın devamında ise nasıl CSS eklemesi ile seçilen yazıların, içeriklerin alt plan rengi değiştirilir anlatmaktayım.




Bunu blogumda nasıl yaparım?


NOT : Bu eklentiyi blogunuza eklerken blogunuzun şablonunda birkaç ekleme, çıkarma yapacağız ve bu düzenlemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde düzenleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.


Yapılacak : Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla ]]></b:skin> kodunu bulun ve bir satır üstüne alttaki kodları yapıştırın.

kod:
/*===================================================
Türk Blog Yardımcısı Mouse Seçim Alanı Kod Eklemesi
====================================================*/
::-moz-selection {
background: #F62817;
color: #FFFFFF;
}
::selection {
background: #F62817;
color: #FFF;
}

koddaki # ile başlayanlarda kırmızı seçim alanı arka planının, gri planlı seçimdeki yazıların tonu olan beyazın kodudur ve bunları isteğinize göre değiştirebilirsiniz HTML Renk Kodları İsimleriyle Tüm Renkler adlı yazımdan faydalanarak. 

Kolay gelsin, iyi bloglar!

Arama açıklaması :

Blogger Metin Yazı Seçim Alanı Arka Plan Rengi Değiştirme CSS3 Blogspot blogları için mouse, fare ile seçilen metin ve diğer içeriklerin standandart arka plan rengini CSS kullanarak değiştirme süsleme seçilen yazının rengi
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.