27 Temmuz 2015 Pazartesi

Blogger Yazı Altlarına Yazar Hakkında Bölümü Ekleme ve Alternatif Eklentisi


Bir okuyucu gözüyle bakalım bir kişinin veya birilerinin yazısını okuyorsunuz ve bu yazıyı herkes yazabileceği için pek fazla değerli olmuyor ancak yazıda yazar hakkında diye bir bölüm gördüğünüzde ve konu ile tecrübeli olduğunu düşündüğünüzde farkında olmasanız bile yazının değeri ve yazının olduğu site hakkındaki düşüncelerinizde istemsiz daha iyimser bir hal alacaktır ve blogunuzda böyle bir alanın olması da özellikle daha yeni olan okuyucularınız için hoş bir deneyim olacaktır.

Bu yazımda ise iki tane yazılarınızın altına yazar hakkında bölümü ekleme yöntemi göstereceğim. Birincisi Blogger'ın standart Yazar Profilini Yayının Altında Göster özelliğidir ikincisi ise vereceğim kodlar ile blogunuzun şablonuna ekleyebileceğiniz Blogger Yazı Altlarında Yazar Hakkında Kutusu Eklentisidir. Alttaki resimlerde sırasıyla standart yazar hakkında bölümü ve verdiğim kodları blog şablonuna ekleyerek yapabileceğiniz eklentinin ekran alıntıları vardır.







Yöntem 1: Blogger'ın standart özelliği - Yazar Profilini Yayının Altında Gösterme



Bu yöntem çok basittir ve de hiçbir kod oynaması yapmanıza gerek yoktur blog şablonunuzda. Nasıl göründüğünü canlı olarak görmek isterseniz kişisel blogumu ziyaret etmenizi öneriyorum. Sizlerde yapmak için sadece Google+ profilinizde Hakkında bölümünüze gelin ve yandaki resimdeki gibi görünecek olan Hikaye kısmınızda Tanıtım alanınızı blogunuzunda yazılarınızın altında gözükmesini istediğiniz yazınız ile doldurun.

Bundan sonra yapmanız gereken sadece blogunuzda Yazar Profilini Yayının Altında Göster özelliğini etkinleştirmektir bunun için Yerleşimden Blog Kayıtlarının sağ altındaki Düzenleye tıklayın ve açılan Blog Kayıtlarını Yapılandır penceresinde Yazar Profilini Yayının Altında Göster yazısının yanına tik koyun ve Kaydet butonuna basın artık yazılarınızın altında Google+ profilinizdeki ad ve soyadınız altında üst paragrafta nasıl düzenleneceğini anlatığım Tanıtım alanınızdaki yazdığınız yazılar gözükecektir.




Yöntem 2: Blogger Yazı Altlarında Yazar Hakkında Kutusu Eklentisi



NOT : Bu eklentiyi blogunuza eklerken blogunuzun şablonunda birkaç ekleme yapacağız ve bu eklemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde ekleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.

Bu eklentiyi standart özelliği sevmeyen veya yapamayan arkadaşlar olabilir diye paylaşıyorum ve aynı zamanda bu blogda şuanda kullandığım eklemedir. Sizlerde bu eklentiyi yapmak için alttaki yapılacakları sırasıyla uygulayınız.


1. Yapılacak : Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla ]]></b:skin> kodunu bulun ve bir üst satırına aşağıdaki kodları yapıştırın.

kod:

.author_info { 
float: right; 
width: 655px; 
padding: 10px; 
border: 1px solid #e0e0e0; 
margin-bottom: 15px; 
margin-top: 15px; 
background: #eee; 
.author_info h3 { 
margin-bottom: 10px; 
.author_photo { 
float: left; 
margin: 0 0 0 10px; 
.author_photo img { 
margin-right: 10px; 
border: 1px solid #e0e0e0; 
}



2. Yapılacak : Yine Ctrl + F yardımıyla kodların içinde alttaki kodu bulun.

kod:
<data:post.body/>



3. yapılacak : Standartta 2. yapılacakta  bir tane kod bulmayacaksınızdır ve bu bulduğunuz kodların altına olana dek alttaki kodu yapıştırınız. Olduktan sonrakinden önce yapıştırdıklarınızı silmenizi önermekteyim ancak yapmasanızda bir sıkıntı ile karşılaşmazsınız.

kod:
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> 
<div class='author_info'> 
<div class='author_photo'> 
<img alt='author' src='http://i.hizliresim.com/95RMjQ.jpg'/> 
</div> 
<h3>Yazar Hakkında</h3>

Ben Onur Gücer. Kendimi bildim bileli hep teknoloji ile iç içe oldum ve genelde teknoloji ağırlığında bir şeyler kurcalayıp araştırdım. 2012 yılından beri Blogger&#39;la da yakınım ve üç beş blogum var. Bu sene(2015) ise profesyonel anlamda bir Youtube kanalı yönetiyorum. Çoğunlukla bir Türkçe Rap dinleyicisiyim...
</div> 
</b:if>

 Bu eklentinin kod düzenlemeleri



width: 655px;

1. Düzenleme eğer eklentiyi eklediğinizde şablonunuza yazıların altında oluşacak olan Yazar Hakkında kutusunun genişliği tam uymaz ise bu kırmızı renk ile belirttiğim 655 değerini ayarlayarak bu kutunun genişliğini iyi bir görüntü oluşturana kadar değiştirebilirsiniz.



http://i.hizliresim.com/95RMjQ.jpg

2. Düzenleme turuncu renkteki bu link benim fotoğrafımın linkidir ve buraya kendinize ait bir fotoğrafın linkini koyunuz.



3. Düzenleme kodlar içerisinde mavi renkle paylaştığım alana kendinizi ile ilgili ve okuyucularınıza kendinizi en iyi tanıttığınız samimi bir yazı yazınız.


Umarım bu eklentinin faydasını görürsünüz... 
                                                                                          Kolay gelsin, iyi bloglar!
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

4 yorum:

  1. abac kompresör , abac kompresör kafası , kafa satanlar, abac kompresör satanlar, abac kompresör fiyatı, kafa fiyatı , kompresör servisi, kompresör yedek parça
    http://www.kompresorservisi.com.tr/kompresor-servisi/abac-kompresor-kafasi/ ; hava kurutucu ; http://www.kompresorservisi.com.tr/wp-content/uploads/abac-kompresor-kafaları.jpg ; kompresör servis ; kompresör kafası ; http://www.kompresorservisi.com.tr/wp-content/uploads/abac_kompresör_kafaları4.jpg ; sessiz kompresör ; http://www.mikrodew.com/wp-content/uploads/2015/07/535977-250x250.jpg ; nem alıcı

    YanıtlaSil
  2. Oldukça açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.